CINQUE TERRE GUIDE Vereniging

De vereniging CINQUE TERRE GUIDE verenigt sinds meerdere jaren toeristen- en natuurgidsen die gekwalificeerd zijn om hun beroep op regionaal niveau in Ligurië en Toscane uit te oefenen, en reisleiders.

CINQUE TERRE GUIDE Vereniging - Over ons

CINQUE TERRE GUIDE verenigt sinds meerdere jaren toeristen- en natuurgidsen, die gekwalificeerd zijn om hun beroep op regionaal niveau in Ligurië en Toscane uit te oefenen, en reisleiders.

Bekwame gidsen en reisleiders die allemaal een lange ervaring in de toeristische sector hebben en hun eigen gebied op hun duimpje kennen, bieden onze individuele klanten en groepen talrijke routes en toeristische alternatieven om onze twee regio's zo goed mogelijk te kunnen bezichtigen.

Het gebruik van lokale gidsen betekent gebruik maken van professionals die het grondgebied dat u gaat bezoeken goed kennen en er leven.
Zij kennen de meest verborgen aspecten en bezienswaardigheden die u niet in boeken of op internet zult vinden.
Met onze gidsen komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en wordt u geholpen met het plannen van uw verblijf.
Onze leden:

Onze diensten

Tochten, ook op maat, voor groepen volwassenen, scholieren en toeristen, die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de culturele, natuurlijke, folkloristische, en enogastronomische (voedsel en wijn) aspecten van ons grondgebied.

Wij richten ons op groepen volwassenen, scholieren, individuele toeristen en kleine groepen, die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de culturele, natuurlijke, folkloristische en enogastronomische (voedsel en wijn) aspecten van ons grondgebied, met ad hoc reistochten die op grond van de individuele behoeften / voorkeuren voor u worden samengesteld.

Voor afzonderlijke klanten en kleine groepen, die plaatsen willen ontdekken die niet opgenomen zijn in de gebruikelijke pakketten, bieden wij ook een service 'auto-met-chauffeur' samen met voor dit soort diensten gekwalificeerde gidsen en reisleiders.

Toeristengidsen

Onze toeristengidsen zijn gekwalificeerd om hun beroep op Ligurisch en Toscaans grondgebied uit te oefenen en zullen graag aan al uw verzoeken voor tochten van hele- of halve dagen, of korte bezoeken aan musea of archeologische bezienswaardigheden tegemoet komen.

Onze higlights:


Contacteer ons voor meer info en offertes.

Gidsen bij natuurtochten

Onze voor het Ligurische grondgebied gekwalificeerde natuurgidsen bieden u een ruime keuze aan tochten langs de kust en door het binnenland om onze rijke flora en fauna te ontdekken.

Belangrijk om te weten:

De duur van de tochten wordt berekend op grond van een gemiddelde groep van 20/30 personen, inclusief de haltes die nodig zijn om de meest kenmerkende aspecten van het gebied onder leiding van onze gekwalificeerde natuurgidsen zo goed mogelijk te kunnen verkennen.
Het merendeel van de voorgestelde routes wordt geclassificeerd als 'wandeltochten' waarvoor, hoewel er geen speciale uitrusting of een specifieke lichamelijke voorbereiding wordt vereist, een minimum aan wandelvaardigheid op wandelpaden, comfortabele kleding en een beetje aanpassingsvermogen nodig is. Wij raden u in het bijzonder aan voor geschikt schoeisel (wandel- of bergschoenen), regenkleding en een rugzak met water (1 liter) te zorgen.
De voorgestelde routes, met uitzondering van de routes die door de Apennijnen lopen, kunnen vrijwel het hele jaar door afgelegd worden. In sommige gevallen kan de keuze van een door het massatoerisme als rustig beschouwde periode een voordeel zijn. U kunt namelijk ten volle profiteren van nog voordeligere voorwaarden bij hotelovernachtingen.

Onze routes:

Il Golfo dei Poeti (De Golf van de Dichters): La Spezia, Lerici, Portovenere >
- De ringroute van Tramonti
   Moeilijkheidsgraad:
- Het eiland Palmaria
   Moeilijkheidsgraad:
- Vanuit Riomaggiore naar Portovenere via het pad over de bergkam
   Moeilijkheidsgraad:

Valle del Magra
- De ringroute van Punta Bianca
   Moeilijkheidsgraad:
- De oversteek van Bocca di Magra-Lerici
   Moeilijkheidsgraad:
- Montemarcello en de botanische tuin
   Moeilijkheidsgraad:
- De Magra-rivier per boot

Val di Vara
- De bronnen van de Vara-rivier
   Moeilijkheidsgraad:
- De berg de Monte Gottero, het 'dak' van de provincie van La Spezia
   Moeilijkheidsgraad:

De Cinque Terre
- Het blauwe pad
   Moeilijkheidsgraad:
- Sant'Antonio del Mesco
   Moeilijkheidsgraad:
- De ringroutes van de Cinque Terre
   Moeilijkheidsgraad:
- Het pad over de bergkam
   Moeilijkheidsgraad:
- Vanuit Deiva Marina naar Bonassola
   Moeilijkheidsgraad:

Waar vindt u ons


We zijn in:

Liguria


Toscane

Met de auto
Snelweg A12: Genova-Livorno, afrit La Spezia /S.Stefano
Snelweg A15: La Spezia - Parma, afrit La Spezia /S. Stefano

Met het vliegtuig
Vliegveld "G. Colombo" in Genua (Km 110) - tel. +39 010/600861
Vliegveld "G. Galilei" in Pisa (Km 70) - tel. +39 050/28088

Nuttige informatie over de route - Golf van La Spezia en 5 Terre

Grondgebied

Ligurië en Toscane, een gebied tussen zee en heuvels waar smaken en tradities uit het verleden elkaar ontmoeten en terug te vinden zijn in de dagelijkse rituelen van haar inwoners. Laat u begeleiden door onze gidsen tijdens een adembenemende tocht door cultuur, kunst, natuur en gastronomie!

Foto's van: Sabrina Ferdeghini, Gianluca Pasini en Giorgio Semenzato.

Routes


Trekking door de natuurparken: